Generelt

Generell informasjon

Alle kurstilbudene våre blir lagt ut på Tryggivann.no etter hvert som vi har ledige kurs. De fleste kurs blir arrangert både vår og høst. Finn ditt svømmekurs her!

Før påmelding til kurs er det viktig å få med seg:

- Praktisk informasjon om påmelding - se Påmelding

- Valg av kursnivå - se Valg av kursnivå

 

OBS! Er det kurs nr. 2 eller mer- se her!  
Pass på å bruke samme brukerkonto på Tryggivann hver gang du melder en deltakar på kurs. Hvis du glemmer passordet, så kan du be om å få tilsendt passordet til din e-post (se valg for dette ved innlogging). Hvis du ikke lenger har tilgang til e-posten som du brukte da du laget kontoen, ta kontakt via  kurs@vestkantsvommerne.no, så hjelper vi med å få lagt inn ny mailadresse.  

Alle som vil gå på kurs hos Vestkantsvømmerne må være medlemmer i klubben. Medlemsavgift betales en gang pr kalenderår. Den blir lagt til automatisk på fakturaen for kurset. NB! For å unngå å bli avkrevd medlemsavgift mer enn en gang pr år, så må en bruke samme brukerkonto hver gang en melder en deltaker på kurs.  Hvis en lager ny konto i Tryggivann i forbindelse med påmelding på nytt kurs, så vil Tryggivann legge medlemsavgift på fakturaen. Denne blir da ikke refundert.

Trygg i vannet - noe av det viktigste (innlegg fra Sydvesten 15.03.18)

Valg av kursnivå

Valg av kursnivå

Vestkantsvømmerne tilbyr følgende svømmeopplæring:

Barn; 3-18 mnd: Babysvømming

Barn; 18 mdn til 4 år:
Velg Småbarnsvømming (fra 18 mnd), Hval m/forelder (fra 3 år) eller Skilpadde m/forelder (fra 3 år). Innlæring av ferdigheter skjer gjennom lek og moro.

Småbarnsvømming og Hval (velg Hvalmerket) er vanntilvenningskurs. Passer for barn som trenger å bli trygge med å være i vann, dukke under, hoppe fra kanten og holde pusten under vann.

Skilpadde (velg Skilpaddemerket) m/forelder er et flytekurs for barn som ikke er redde for å dukke hodet under vann, som kan hoppe fra kanten og holde pusten under vann i minst 5-7 sekunder.

Barn, 4 år:
Velg enten Hval (velg Hvalmerket) m/forelder (fra 2 år), Skilpadde (velg Skilpaddemerket) m/forelder (fra 2 år) eller Småbarnsvømming (fra 18 mnd). Småbarnsvømming foregår i bassenget på Loddefjord skole – et basseng som er et særlig grunt og varmt (29 grader) og passer godt for små (lave) barn.

Vanntilvenning og innlæring av ferdigheter skjer gjennom lek og moro. Foreldre holder og støtter barna i vannet og hjelper dem med øvelsene, bla. siden barn vanligvis ikke kan stå på bunnen på egen hånd med hodet  over vannet i de fleste kommunale basseng før i 5-års alder (unntak: Loddefjord Skole).

Barn fra 5 til 12 år (NB! Fra fylte 10 år så kan barnet velge mellom kurs for barn eller for ungdom):
Gå gjennom følgende spørsmål for å finne riktig kurs:

  1. Er barnet komfortabel med å dukke hodet under vann, holde pusten under vann og hoppe fra kanten uten hjelp? Hvis nei, velg Hval (velg Hvalmerket) . Hvis ja, gå videre til neste spørsmål.
  2. Kan barnet flyte i sjøstjerne og pil på mage og på rygg, lenge og stabilt uten hjelp? Hvis nei, meld på Skilpadde (velg Skilpaddemerket). Hvis ja, gå videre til neste spørsmål.
  3. Kan barnet gli i vannet i pil på mage og på rygg med crawl beinspark, uten å synke? Kan barnet snu seg i vannet fra mage til rygg og fra rygg til mage, liggende i pil? Hvis nei, velg Pingvin (velg Pingvinmerket). Hvis ja, gå videre til neste spørsmål.
  4. Kan barnet svømme 25 meter crawl med gode beinspark, grei linjeholdning, korrekte crawl armtak og enkel crawlpust på siden? Hvis nei, velg Selunge (velg Selungemerket). Hvis ja, gå videre til neste spørsmål.
  5. Kan barnet svømme 50 meter crawl med god linjeholdning, gode beinspark, korrekte crawl armtak og rytmisk crawlpust på siden på hvert tredje tak? Hvis nei, velg Sel (crawlteknikk) (velg Selmerket). (Barn som er klare for Sel kan også gå på Sjøløvekurs (innføring i brystteknikk) samtidig. En får da 50% rabatt på Sjøløvekurset (velg Sjøløvemerket). Ta kontakt med Svømmeskolen for påmelding på kurs nr 2.) Hvis ja, gå til neste spørsmål.
  6. Har barnet bestått Selkurs (eller har tilsvarende mestring av crawlsvømming) og ønsker å lære brystsvømming? Hvis ja, velg Sjøløve (velg Sjøløvemerket). Har barnet bestått Sjøløve, så er neste nivå Delfin (velg Delfinmerket) (videregående brystteknikk og grunnleggende innføring i butterfly) og deretter Hai (medley) (velg Haimerket). Vi anbefaler at barn lærer seg crawl før bryst. Dette da en lærer viktige grunnleggende ferdigheter på crawl som en også har behov for på brystteknikk. Brystteknikk er krevende for små barn pga. vanskeligheter med koordinering av arm- og beinspark. Vi lærer barn korrekt brystteknikk som svømmes med linjeholdning og hodet nede i vannet med unntak av når en kommer opp for pust.

Når barn har bestått Sel og Sjøløve, så kan barnet enten fortsette på Delfin (velg Delfinmerket) og Haikurs (velg Haimerket) eller prøvesvømme for opptak i Pirayagruppen som er treningsgruppe for Vestkantsvømmernes yngste, aktive svømmere. Mer info om krav til opptak i Pirayagruppen, treningstider og innmelding.

 Barn og unge fra 10-15 år

Velg "Crawl for ungdom" (velg Ungdom) eller "Brystteknikk for ungdom" (velg Ungdom). Disse kursene passer for større barn og ungdom som ønsker å lære seg grunnleggende Crawl- og Brystteknikk, eller bli flinkere teknisk.  Etter fullført Crawl- og Brystteknikk kan ungdommene prøvesvømme for Piraya-gruppen eller Vill i vann-gruppen. Informasjon om treningstider og innmelding.

Ungdom og Voksne (fra 16 år): Velg kurs for "Voksne". 

OPPSLAGSTAVLEN

Visste du at i Klubbhåndboken finner du veien til all vår informasjon? Som f.eks. informasjon om klubbklær og avtalen med G-sport.

Vi har kurs for barn, ungdom og voksne. Kontakt oss

Se hvordan vi har det:
Film av Nicolas CharalambousVS-film%202018.JPG

Kalender

Desember
MTOTFLS
262728293012
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456