Hospitanter til svømmetrening

De som deltar på VS sine siste svømmeopplæring, Sjøløve, Delfin og Hai, får tilbud om å hospitere i Sverdfisk (P) gruppen når instruktøren mener de klar. 

Hva er hospitering?

 • Hospitering betyr at barna går en dag i uken på Sverdfisk (P)-trening, i tillegg til å gå på svømmeopplæring.
 • Hospiteringsperioden skal gjøre overgangen fra svømmeopplæring til trening enklere.
 • En hospitant kan delta på stevne(konkuranser), leirer og andre arrangementer på lik linje som en Sverdfisk (P)-svømmer.

Å hospitere er gratis så lenge avgift til svømmeopplæring er betalt. Dere velger selv hvilke dager dere vil trene på, og dere kan bytte dag/sted fra uke til uke, om dere ønsker det. Se treningstider.

 

Hvordan bli medlem i treningsgruppen
Tilbud om hospitering vil bli sendt ut på mail til foreldre av hovedtrener. 

Ønsker dere å benytte dette tilbudet må barnet meldes inn i Sverdfisk (P)-trening som hospitant slik at du kan motta informasjon som blir sendt ut til gruppen. Skjema for innmelding finner du på nettsiden "Hvordan bli medlem i Vestkantsvømmerne".  
 
 
Informasjon om endringer
Informasjon om endring i trening, invitasjoner til stevner, leirer og annet, blir publisert på klubbens nettsider. Sjekk derfor nettsiden minst en gang i uken. Helst søndag kveld eller mandag morgen.
 
Utstyr
 • Badebukse / badedrakt
 • Badehette og svømmebriller
 • zoomers (svømmeføtter)
 • Vannflaske

Trenger du nytt utstyr - se informasjon på nettsiden "Klubbdrakt og svømmeutstyr"

Stevner/leirer/andre arrangementer
Som en del av treningen ønsker vi at svømmerne deltar på stevner (konkuranser) og leirer. I terminlisten finner du en oversikt over sesongens stevner og leirer. I slutten av hver sesong kommer det en ny teminliste for neste sesong. Det kan være lurt og kopiere den ut for å få en oversikt over når de ulike stevene/leirene er. 
 
Så langt det lar seg gjøre er målet at Sverdfisk (P) har tilbud om 1-2 stevner i måneden. I tillegg arrangerer Vestkansvømmerne oppstartsleir i august, høstleir og vinterleir.  
 
På teminlisten står det approberte og uapproberte stevener. For hospitanter er det de uapproberte stevnene som er aktuelle. Forskjellen på uapprobert og approberte stevner er at på uapproberte kan en ikke blir diskvalifisert (disket). Dette gjør at svømmerne kan prøve seg på konkuranser uten å være redd for å gjøre feil. 
 
Det er foreldrene som har ansvar for å melde på stevner/leirer. Når aktiviteten er klar for påmelding vil det bli annonsert på forsiden av vestkantsvommerne.no. Det er viktig at en spør trener om hvilke øvelser svømmeren skal meldes på på stevner. Dette er for å sikre at svømmerne er klar for og vil mestre distansene en er meldt på. 
 
Når Vesktansvømmerne arrangerer egne stevner/leirer trenger vi hjelpere for å kunne gjennomføre arrangementet. Dette kan være alt fra kakebaking til nattevakt på leirer. Hospitanter fra kurs har fritak fra felles arbeid (dugnad) så lenge en går på kurs hos Vestkantsvømmerne samtidig. Men å være med som hjelper er en veldig fin måte å komme inn i miljøet og bli kjent med andre foreldre. 
 
 
Neste steg etter hositering
Når barna er ferdig med svømmeopplæring og ønsker å fortsette med svømmetrening, blir neste nivå å starte i Sverdfisk (P) for fult. Da kan barna trene 1-4 ganger i uken, dere velger selv hvor mange ganger i uken, prisen er den samme uansett. Vi anbefaler 2-3 treninger i uken til å starte med, med mindre barna har andre aktiviteter i tillegg.  
 
Under prisliste finner du infromasjon om medlemskontingent og treningsavgift samt felles arbeid (dugnad) for Sverdfisk (P). Egen innsats / felles arbeid (dugnad) for kr. 1500,- pr. halvår. (blir fakturert for manglende poeng (for begge sesonger, inntil kr. 3000.- pr. familie) i start året etter. Om en slutter i løpet av året blir manglende poeng fakturert ved utmelding). Fritak for fakturering av dugnadspoeng samme halvår som innmelding «ny medlem». NB! Har svømmer vært registrert hospitant senest sesongen før, gjelder ikke fritak ved oppstart «ny medlem».
 
 
Krav for å bli Sverdfisk (P) svømmer
Kravene for å komme helt inn i gruppen er:
 • svømme 25 m crawl kontinuerlig med god rytme, god linjeholdning og rytmisk pusting på hvert tredje tak.
 • svømme 25 m rygg kontinuerlig med god rytme og god linjeholdning
 • svømme 25 m bryst med god koordinasjon mellom beinspark og armtak, samt pusting (ansiktet i vannet - lang glifase)
 • bølgebevegelsen
 • salto forover i vannet.
 • stupe fra kanten med god kroppsspenning (linjeholdning) etterfulgt av glifase og overgang til crawlsvømming

Etter bestått siste nivå på opplærig vil trener/instruktør vurdere om en kan gå inn i Sverdfisk gruppen eller bør fortsette med svømmeopplæring. 

For å bli kjent med klubben - se vår klubbhåndbok. Her finner du all info som er på nettsiden, i alfabetisk rekkefølge.  

Kalender

Januar
MTOTFLS
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket